defektjavítás

Sokak nem is ismerik ezt a kifejezést vagy szolgáltatást, hogy mobil gumis vagy mobil gumiszerviz, pedig manapság egyre többször jön velünk szembe ez a név akár az utakon, akár az interneten és sokszor jó, ha tudjuk merre forduljunk, ha bajban, szükségben vagyunk. Nézzük meg kicsit bővebben egészen pontosan, hogy mit és hogyan csinál egy mozgó gumiszerviz.

Mobil Gumiszerviz

Mobil Gumiszerviz – Házhoz jön a gumis

Először is, mit jelent maga a mobil gumiszerviz kifejezés? A válasz az, hogy egy mozgó műhely, ami kívülről olyan mint egy futárnak az autója, csak ebben belül csomagok helyett, azok a gépek vannak lerögzítve és beépítve amelyekkel a gumisoknál vagy gumisánál találkozhat félévente. Mik vannak beépítve?

  1. Aggregátor: Mindennek az alapja, ez felel az egész gépparknak az áramellátásáért azokon a helyeken, ahol nem tudunk rácsatlakozni a hálózatra. A legtöbb helyen, ahova járunk van 220V, viszont a nagyobb teljesítményű gépek, pl: Gumiszerelő gép, java része 380V-al működik és ez sok háznál, helyszínen nincsen kiépítve. Az aggregátor viszont tudja a háromfázist is és a 220-at is.
  2. Kompresszor: Erről túl sok információt nem szükséges megemlíteni, csak annyit, hogy ez a berendezés felel a különböző eszközök és gépek levegőellátásáért. Ha ez nincsen, akkor egy kereket sem tudnánk felfújni, maximum szájjal próbálkozhatnánk 🙂
  3. Gumi/kerékszerelő gép: Sokszor találkozunk azzal a kérdéssel, hogy gumit is tudunk cserélni vagy csak defektet javítani? Természetesen érthető a kérdés mert laikusként nehéz elképzelni, hogy egy „dobozban” hogy tudnánk ilyen műveleteket végrehajtani. De a válasz az egyébként, hogy igen tudunk, ugyanolyan minőségben mint a műhelyekben. A gép az csak egy gép, a kezelőjén múlik, hogy hogyan használja és hogy lesz-e karc a felnin vagy sem, vagy fel tud-e rakni egy nehezebben szerelhető gumit vagy sem. Rajtunk hála Istennek még nem fogott ki semmilyen kerék és gumiméret.
  4. Centrírozó/kerék kiegyensúlyozó gép: Talán ez a leggyakoribb kérdés, hogy tudunk-e centrírozni? Természetesen tudunk. A mobil gumiszerelő autóban centrírozó gép is van, fontos azonban, hogy a legprecízebb és pontosabb centrírozást sík területen való megállással tudjuk elérni. Tapasztalataink alapján egyébként még a kisebb lejtőkön is tökéletesen mér a gép és ezáltal minőségi munkát tudunk végezni.
  5. Minden más kisebb eszköz: Ide tartoznak az emelők, akkumulátoros ütvecsavarozók vagy légkulcsok valamint a többi pneumatikus és kéziszerszám ami ahhoz kell, hogy bármilyen problémával vagy meglepetéssel találkozunk az út szélén, akkor azt meg tudjuk oldani.

Mikor érdemes kihívni a mobil gumist, azaz minket? 🙂

Több szituációban is mi mozgó gumiszervizek lehetünk a megfelelő megoldás és döntés, nézzük meg melyek ezek a szituációk.

Az első amit talán mindenki rávágna, ha defekted van. Mész az úton és azt veszed észre, hogy húz a kormány vagy fura hang jön a kerekek felől. Ilyenkor érdemes egyből félreállni, nyílván biztonságos helyen, nem az út közepén és megnézni hogy a kerekekben van-e még szufla. Amennyiben úgy ítéled, hogy nem teljesen lapos és van a közelben egy benzinkút, akkor oda el lehet gurulni, viszont ha már teljesen lapos, vagy a benzinkútra értél, akkor hívj egy mobilgumist és megjavítja a gumidat. A telefonban érdemes mondani, hogy milyen méretű gumiabroncs van az autódon,- ehhez kattints ide egy kis segítségért:
és elmondani a szakembernek, hogy mit tapasztaltál a gumival. Például, gyorsan vagy lassan eresztett le? parkolás után egyből leeresztett? este hazaértél és reggelre leeresztett? Ezek fontos segítségek lehetnek a mobil gumisnak, hogy fel tudjon készülni az eshetőségekre.

A következő eshetőség mikor mobil gumiszervizt hívhatsz, hogy téli vagy nyári gumit szeretnél felrakatni, de nincs időd, kedved, energiád gumishoz menni. Ez abszolút érthető, kevés olyan van aki kedves és élvezetes időtöltésnek fogja fel a gumishoz menetelt, ilyen is van, nem vitás, azonban én most azokhoz szólok, akik ezt nem szeretik. Te aki szívesebben pakolnál, foglalkoznál a gyerekkel, vagy dolgoznál a gumisnál eltöltött idő helyett, neked tökéletes megoldás a mobil gumis szolgáltatás. Hívj minket és egy élvezet lesz a gumicsere. Árban jelenleg már nincs lényegi különbség a mobil gumiszervizek és a sima gumiszervizek között egyébként. Győzödj meg árainkról IDE kattintva.

A harmadik legjelentősebb szituáció amikor érdemes minket kihívni, az az, hogyha van egy céged vagy dolgozol egy cégnél amelynek vannak céges autói és még mindig egyesével viszitek gumiszervizbe az autókat. Ekkor érdemes egy telefonos árajánlatot vagy egy hivatalos árajánlatot kérni az origomobilgumi@gmail.com email címre írva, hogy a ti flottátokat hogyan és mennyiért tudnánk vállalni. Nagyon nagy könnyebbség, amikor a kisebb vagy nagyobb gépjárműállományt nem egyesével kell műhelybe vinni, hanem kijön a mobil gumis a cég telephelyére és napok akár egy nap alatt az összes autón lecseréli a gumiabroncsokat.

Következő bejegyzésünkben bemutatjuk, hogy mi történik a gyakorlatban szolgáltatás megrendelésétől az elköszönésig, mikor mobil gumist hív az ember.

SEOzseni